GRAND PRIX BESTIK

I Kay Bojesens bestiksortiment findes både de traditionelle og genkendelige redskaber, som gafler, knive og skeer til både frokost, middag og dessert, såvel som mere unikke redskaber. Her kan fremhæves Kay Bojesens karakteristiske fiske– og skaldyrsbestik, hans serveringsbestik, bestik til børn og de specialdesignede skeer, der er specifikt formgivet for at imødekomme alt fra bordsalt, caffe latte og marmelade til dressing, sauce og bouillon.

PRISBELØNNET GRAND PRIX BESTIK

Kay Bojesen modtog international anerkendelse for sit sølvbestik ved Verdensudstillingen i Milano i 1951. Her vandt han førsteprisen, ved navn Grand Prix prisen, som hans bestikserie derfor blev opkaldt efter.

Grand Prix sølvtøjet er siden da blevet introduceret i både mat stål i 1953 og poleret stål i 2011. I dag er der 32 forskellige bestikdele tilgængelige i hver finish, som fortsat bygger på den originale bestikseries grundformer og funktioner. Hver enkelt del er skabt med en eviggyldighed og funktionalitet, der gør, at de vil forblive relevante dele af borddækningen i ethvert hjem.

BESTIK TIL ENHVER LEJLIGHED

Kay Bojesens designfilosofi bygger på en vision om at skabe en række funktionsdygtige værktøjer, der vil kunne gavne i ethvert hjem. Både til hverdagens uformelle måltider, såvel som højtidernes mere festlige sammenkomster. Kay Bojesen havde altid øje for, at hans design skulle kunne hjælpe med at gøre både madlavning, servering og spisning lettere og mere fornøjelig, uanset anledningen.

Samtidig er Grand Prix bestikket, med sine organiske linjer og funktionelle detaljer, også dekorative elementer af borddækningen, uden at det tager fokus fra det væsentligste; nemlig maden. Med sit enkle og rene udtryk kan Kay Bojesens design nemt indgå i den allerede etablerede boligindretning og bruges til at supplere andre stel, eller danne et godt udgangspunkt for den nye samler eller udflytter. I Kay Bojesens sortiment af serveringsdele finder du nu også en række tallerkener, der sammen med bestikket, pryder spisebordet med det enkle og sofistikerede udtryk. 

KAY BOJESEN INVITERER ALLE MED TIL BORDS

Grand Prix serien er formgivet ud fra Kay Bojesens ønske om at tilbyde alle, på tværs af generationer, oplevelsen af sit design. Det er også en af virksomhedens kerneværdier i dag, hvor vi fortsat fremstiller originale designs, hvor alle omkring bordet kan være med.

BESTIK TIL BØRN

Kay Bojesen mente ikke, at man kunne være for ung til at have godt kvalitetsdesign mellem hænderne, og skabte derfor også bestiksæt til de yngste medlemmer af familien. Den smukke hankeske og unikke madskubber blev formgivet med henblik på at være barnets første spiseredskaber. Barnet har let ved at gribe i skeens håndtag og kan bruge madskubberen som værktøjer på vejen til selvstændigt at kunne håndtere mad på en tallerken. Kay Bojesen producerede disse som et sæt med en tilhørende ståltallerken og stålkrus med hank, som oprindeligt var tiltænkt børn, men i dag værdsættes af alle aldersgrupper. Bestiksæt til større børn er sammensat af en barneske (15 cm), en barnekniv (18 cm) og den smarte skegaffel (15,5 cm), der er både multifunktionel og ligger godt i de mindre hænder.

HISTORIEN BAG GRAND PRIX

Kay Bojesen designede sit Grand Prix bestik i 1930erne med en målsætning om at skabe den ideelle serie af bestik. Han ønskede ikke at skabe et bestik, som udelukkende var smukt at se på, men derimod en række gavnlige redskaber, som passede til alle hænder ved spisebordet og i køkkenet.

I 1953 blev Grand Prix bestikket relanceret i mat stål som et alternativ til det originale service fremstillet i sølv, og senere også i poleret stål i 2011. Grand Prix bestikket følger stadig det oprindelige design fra 30’erne og er, selv med så mange år på bagen, stadig et levende ikon inden for tidssvarende, nordisk design.

Hvis du er nysgerrig efter at læse mere om historien bag Kay Bojesen og Grand Prix bestikket, kan du gå på opdagelse i vores seneste udgave af Kay Bojesen Magazine her.

Kay Bojesens Grand Prix skeer – her med Kays dybe tallerken